Klassiska spelautomater – lista med klassiska slots

Visst är det underhållande med moderna videoslots som är fullpackade med spännande funktioner. Ibland kan det däremot vara så att man suktar efter någonting enklare. I denna artikel hade jag därför tänkt lista sju klassiska spelautomater som bjuder på en trivsam spelupplevelse!

Vad kännetecknar klassiska spelautomater?

Innan jag sätter igång och listar de klassiska spelautomaterna hade jag däremot tänkt redogöra för vad som kännetecknar denna typ av slots. Framförallt kännetecknas de av sina få antal hjul, vilka traditionellt sett uppgår till tre stycken. Något som resulterar i betydligt mindre vinstlinjer. Den mest klassiska uppnår du genom att samla tre likadana symboler på den mittersta raden.

Numera finns det däremot klassiska spelautomater som har såväl fem som sju hjul. Funktionen är densamma, med enda skillnaden att du bjuds på lite mer spänning. Utöver detta kännetecknas de klassiska automaterna av sina symboler, vilka traditionellt sett består av frukter, ringklockor, jokrar och bars. Även här finns det numera uppdaterade spel som pryds av andra typer av symboler.

Topplista: 7 klassiska spelautomater

Nedan hittar du min personliga topplista över de klassiska spelautomaterna som finns tillgängliga här på Snabbis:

Jackpot 6000

Mer klassiskt än Jackpot 6000 blir det troligtvis inte. Denna klassiska spelautomat tar dig tillbaka i tiden med sitt typiska utseende, tre hjul och fem vinstlinjer. Även på hjulen återfinns klassiska symboler som körsbär, citroner och ringklockor.

Spela Jackpot 6000.

Blazin’ Hot 7’s

Även Blazin’ Hot 7’s är en traditionell slot som tack vare sitt heta tema lämnar dig i eld och lågor. Likt Jackpot 6000 innehåll denna spelautomat tre hjul och fem vinstlinjer samt berömda symboler som citroner, apelsiner, plommon och bars. Utöver detta bjuds du på funktioner som re- och free spins samt scatters.

Spela Blazin’ Hot 7’s.

Vegas Diamonds

Från svenska Elk Studios kommer denna nostalgiska slots som bjuder på en tvättäkta Vegas-upplevelse. Bakgrunden pryds nämligen av den livliga staden Las Vegas samtidigt som automaten har traditionsenliga tre hjul och lika många rader. Antalet vinstlinjer uppgår till fem stycken och symbolerna består bland annat av körsbär, citroner och bars.

För ökad spänning bjuds du också på fyra rafflande funktioner, vilka inkluderar multiplicerade wilds, scatters, bonusspel med free spins (lyckohjulet) samt respins. Packa väskan och häng med till spelautomaternas huvudstad Las Vegas!

Spela Vegas Diamonds.

Joker 10000

Även i Joker 10000 förs tankarna till Las Vegas. Det känns nästan som att du sitter på ett av de välkända casinona och snurrar på en klassisk enarmad bandit. Likt ovanstående slots hittar du det klassiska utförandet med tre hjul och rader samt symboler som körsbär, citroner, melon och bars. Med sin generösa RTP om 97% och möjligheten att kamma hem vinster om upp till 1000x insatsen bjuder Joker 10000 på timmar av underhållning.

Spela Joker 10000.

Jackpot Jester 200,000

I den underhållande spelautomaten Jackpot Jester 200,000 kretsar det mesta kring jokern. Här kan du njuta av det klassiska utseendet med tre hjul, lika många rader och fem vinstlinjer.

En stor skillnad är däremot att du kan låsa upp en bonusfunktion som ger dig chansen att vinna 200,000 mynt. För att aktivera bonusspelet gäller det att vinna minst 100 mynt på ett bett. Lyckas därefter landa 9 jokrar på samma snurr och storvinsten om 200,000 mynt är din.

Spela Jackpot Jester 200,000.

Fire Joker

Precis som namnet antyder bjuds du här på en rykande het upplevelse. Den svenska speltillverkaren Play’n GO har verkligen gjort ett bra jobb med att återskapa känslan från klassiska spelautomater och samtidigt blanda in moderna element.

Här hittar du traditionsenliga tre hjul, tre rader och fem fasta vinstlinjer samt klassiska symboler som vindruvor och jokrar. Den teoretiska återbetalningen är generös och uppgår till 96,16% samtidigt som du bjuds på funktioner som wilds, respins och ett bonushjul.

Spela Fire Joker.

Mystery Joker

Sist men inte minst tänkte jag tipsa om den härliga spelautomaten Mystery Joker, vilken är framtagen av samma utvecklare som ovan. Likt många av tidigare nämnda slots bjuds du här på tre hjul, tre rader och fem fasta vinstlinjer. Bland symbolerna återfinns körsbär, citroner, vindruvor, ringklockor och stjärnor.

Något som är väldigt fördelaktigt i Mystery Joker är att du har möjlighet att vinna upp till 50 free spins per omgång. Lyckas du samla minst tre jokerhattar, vilka fungerar som scatters, blir du belönad med 10 gratissnurr. Landa tre till och funktionen återaktiveras.

Spela Mystery Joker.

Där har du det – sju klassiska spelautomater som garanterat väcker en nostalgisk känsla i kroppen. Perfekt om du letar efter en lättsam och underhållande spelupplevelse.

Glöm däremot inte att spela ansvarsfullt!