Lista på de bästa spelautomaterna online

Som jag berättat i flertalet tidigare artiklar finns det numera tusentals olika spelautomater på marknaden. Men vilka är egentligen de bästa spelautomaterna online? I denna artikel tänkte jag lista några av mina personliga favoritslots.

Vad kännetecknar de bästa spelautomaterna?

Vilken eller vilka slots som klassificerar sig som de bästa är högst personligt. För att hitta just dina personliga favoriter, rekommenderar jag dig däremot att leta efter följande:

 1. Slots som har ett tilltalande tema 

Temat är alltid a och o när man spelar på slots. Man önskar såklart en tillfredsställande upplevelse och då är automatens tema en stor bidragande faktor för huruvida bra eller dålig upplevelsen faktiskt blir.

Som tur är finns det idag spelautomater med en mängd olika teman. Gillar du exempelvis Rock n Roll kan du kolla in Motörhead, Sabaton, Twisted Sister eller Guns N’ Roses. Är du å andra sidan mer såld på filmer och TV-serier kanske Vikings, Hugo, Hugo2 eller Gremlins känns mer lockande. Självfallet hittar du också fler spännande teman. Det finns helt enkelt något som tilltalar alla, oavsett tycke och smak!

 1. Spelautomater med hög RTP 

Något som också är viktigt när man spelar är ju såklart att försöka vinna så mycket som möjligt. Då samtliga slots bygger på slumpen är det dock omöjligt att förutse när och hur mycket man vinner. För att öka sina vinstchanser kan man däremot välja att spela på de automater med högst teoretisk återbetalning, även känt som RTP.

Om du vill lära dig mer om detta rekommenderar jag dig att läsa min tidigare artikel ”Vilken slots vinner man mest på?”.

 1. Slots med spännande funktioner 

På samma sätt som det är viktigt att leta efter spelautomater som erbjuder ett tilltalande tema och hög teoretisk återbetalning, är det också viktigt att leta efter slots som erbjuder spännande funktioner som tar spelupplevelsen till nästa nivå.

Personligen gillar jag slots som erbjuder interaktiva mini-spel samt olika bonus- och free spins lägen. För att verkligen sätta lite extra krydda på vardagen rekommenderar jag dig att pröva på en automat som drivs av den unika Megaways-mekaniken. Kolla exempelvis in Rainbow Riches, Extra Chilli och Dragon’s Luck.

Ifall du inte har hört talas om denna unika mekanik, alternativt vill fördjupa dina kunskaper om den, kan du med fördel kika in min tidigare artikel ”Vad är Megaways slots?”.

De 9 bästa spelautomaterna online (enligt mig)

För att inspirera dig ytterligare tänkte jag nedan lista de, enligt mig, bästa spelautomaterna online:

 1. Dead or Alive 2 

Om du har följt min blogg sedan tidigare är du troligtvis medveten om att de laglösa är tillbaka. Jag pratar såklart om spelutvecklaren NetEnt’s populära spelautomat Dead or Alive som nyligen fick en uppföljare.

I Dead or Alive 2 kan du förvänta dig ännu mer spänning, vilket är perfekt för sådana som mig som gillar actionfyllda spel med hög volatilitet. Som exempel erbjuder den spektakulära uppföljaren nio vinstlinjer, en hög teoretisk återbetalning om nästan 97%, samt tre olika alternativ i free spins-läget:

 • Standardläget med en x2-multiplikator
 • Ett läge med ökande multiplikator för varje wild utan klibbfunktion
 • Ett läge där klibbiga wilds omedelbart omvandlas till multiplikator-wilds

Spela Dead or Alive 2 och upplev spänningen du också.

 1. Who Wants to be a Millionaire 

Vi har troligtvis alla fastnat framför TV-programmet ”Who Wants to be a Millionaire” – eller ”Vem vill bli miljonär” som det heter på svenska – under slappa kvällar i soffan. Om du istället vill ta plats i heta stolen och kamma hem storkovan, kan du med fördel kika in den spännande spelautomaten med samma namn som succéserien.

Likt tidigare nämnda Primal och Extra Chilli drivs denna automat med Megaways-mekaniken, vilket innebär att den har hela 117 649 möjliga vinstchanser. Du har dessutom chansen att spela dig fram till 50 free spins och ta del av en mängd andra funktioner. Det blir inte mycket mer spännande än såhär!

Spela Who Wants to be a Millionare.

 1. Wild Swarm

Från spelutvecklaren Push Gaming! kommer denna visuellt tilltalande och samtidigt underhållande spelautomat – Wild Swarm. Låt inte det charmiga bi-temat lura dig, här kan du nämligen njuta av 20 vinstlinjer, en hög teoretisk återbetalning om 97,03%, samt spännande spellägen som bland annat ger dig upp till 15 gånger insatsen, free spins och boost på bikupan.

Spela Wild Swarm.

 1. Reactoonz 

Den lekfulla spelautomaten Reactoonz har sedan länge tillhört en av mina absoluta favoritslots. Inte nog med att den har ett tilltalande tema har den också många unika funktioner. Mycket tack vare att den drivs av en Cascading-spelmotor som ger dig möjligheten att vinna mer på varje spin.

Genom att samla på dig olika symboler, vilket i detta fall är utomjordingar, har du dessutom chansen att trigga något av de fem olika bonusspelen som heter Implosion, Alteration, Demolition, Incision och Gargatoon, vilket också är det bästa bonusspelet.

Spela Reactoonz.

 1. Grim Muerto 

Från Play’n GO kommer spelautomaten Grim Muerto som låter dig festa med de döda. Det blir en fartfylld och härlig upplevelse som bjuder på både medryckande musik, grafik och spellägen. I Grim Muerto hittar du fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer.

Spela Grim Muerto.

 1. Medusa 

Antikens Grekland har inspirerat en mängd olika spelautomater. En av de mer välkända och omtyckta är däremot NextGen Gaming’s slots Medusa. Tack vare sitt genomgående grekiska tema, välgjorda symboler och animationer, samt generösa bonusar, blir spelupplevelsen något utöver det vanliga.

Spela Medusa.

 1. Viking Runecraft 

Kanske är det TV-serien Vikings som har gjort att det blivit så populärt med viking-teman på spelautomater? Oavsett vilket så är det en sak som är säker – den innovativa spelautomaten Viking Runecraft från Play’n GO faller mig helt i smaken!

Denna innovativa slots har varken hjul eller vinstlinjer. Istället har den fallande symboler som vilar på ett 7×7 rutnät. För att vinna gäller det att samma liknande symboler i ett kluster. När du väl gör detta exploderar symbolerna och ersätts med nya, vilket upprepas ända tills det inte går att vinna något mer. Det innebär alltså att du kan vinna flertalet gånger på samma spelrunda.

Spela Viking Runecraft.

 1. Starburst 

Om du däremot önskar en riktig klassisk spelupplevelse rekommenderar jag dig istället att kika in spelautomaten Starburst, vilken kan titulera sig som en av världens mest spelade videoslots.

Med sin ikoniska wild-symbol, sina eleganta diamant-symboler och möjligheten att vinna från flera håll är Starburst i all sin enkelhet lika underhållande för såväl veteranen som nybörjaren.

Spela Starburst.

 1. Temple of Nudges 

När den populära spelutvecklaren NetEnt nyligen lanserade spelautomaten Temple of Nudges så var det med dunder och brak. Förutom ett tilltalande Aztec-tema har spelet nämligen en unik Nudge-funktion som aktiveras varje gång du lyckas få en vinstkombination. När detta väl sker skakas spelplanen om och dina vinster räknas ihop, varpå symbolerna flyttas ner för att ge plats åt nästa.

Spela Temple of Nudges.

Där har du det – nio av de, enligt mig, bästa spelautomaterna online. Prova dem gärna och använd de tidigare nämnda tipsen för att hitta din personliga favoritslots.

Glöm däremot inte bort att spela ansvarsfullt!