Olika typer av slots – hitta den som passar dig!

Förut var den enarmade banditen marknadens enda slotstyp. Tack och lov har det utvecklats och idag finns det mängder av olika typer av slots! Hur vet man då vad som skiljer dem åt och vilken man ska välja? Det tänkte jag reda ut i den här artikeln.

Olika typer av slots

Den allra första typen av slots kom redan under 1800-talet och gick under namnet enarmad bandit. Under en lång tid var detta det enda alternativet på spelmarknaden. 

Sedan dess har det däremot hänt väldigt mycket. Skiftet från att endast kunna spela offline till stora spelvariationer online har utvecklat många olika typer av slots. Från mycket enkla slots till interaktiva videos i 3D med avancerat ljud och funktioner.

Det innebär helt enkelt att du helt säkert kommer att hitta en typ av slots som faller dig i smaken! Jag tänkte exempelvis passa på att berätta lite mer om några olika typer av slots. Vilken blir din favorit?

Klassiska slots – Dessa liknar den gamla tidens spelautomater som du kan spela på casinon. De har ett antal hjul med symboler som snurrar på skärmen och förhoppningsvis får du en vinnande kombination! Klassiska slots innehåller sällan allt för många avancerade funktioner – vilket är precis som det ska vara. Den visuella klarheten och det enkla spelet gör det till ett lämpligt alternativ för nybörjare.

Video-slots – Denna spelautomat liknar på många sätt en klassisk slot. Skillnaden är däremot att man använder tekniken på ett helt annat sätt. På video-slots får du njuta av roliga animationer, mer grafik och avancerade bonus-notifikationer. Spelet blir med andra ord både mer intressant och levande – en typ av slots som passar dig som spelat ett tag!

Multi-line slots – Dessa spelautomater ger dig möjlighet att vinna på flera rader, inte bara på den horisontella mittenraden som i klassiska-slots. Vanligtvis har de 5 hjul och flera rader vilket innebär att du kan vinna på flera olika linjer. Det ökar helt enkelt vinstmöjligheterna rejält!

Progressiva slots – Dessa liknar klassiska slots med sina fem hjul och tre rader. Skillnaden är däremot att progressiva slots har riktigt stora jackpots! Jag har i en tidigare artikel beskrivit vad progressiva slots är och hur de fungerar, gå in och läs om hur du kammar hem en stor vinst!

Så väljer du slots

Mitt bästa tips när det kommer till att hitta sin favorit bland alla olika typer av slots är självklart att testa sig fram. Gillar man inte den ena så lär man falla för en annan. Förhoppningsvis har min korta introduktion till slotsen ovan gett dig en fingervisning i hur de fungerar.

Om du är nybörjare kan du ta och spana in min tidigare artikel där jag delade med mig av 5 tips för att lära sig spela slots. Då guidar jag dig till hur du snabbt och enkelt kommer igång med ditt spelande!

Kom bara ihåg att spela ansvarsfullt och satsa aldrig mer pengar än du har råd att förlora.