Recension av Lil’ Devil slot

Den australienska spelutvecklaren Big Time Gaming är nu tillbaka med ytterligare en gastkramande spelautomat som fått namnet Lil’ Devil. I denna artikel tänkte jag därför titta närmare på denna slots och dess funktioner. Luta dig tillbaka och njut!

En första titt på Lil’ Devil

Lil’ Devil är en unik videoslots som är uppbyggd på ett annorlunda sätt samtidigt som den är försedd med en rad spännande och nya funktioner. Lil’ Devil är utrustad med sex hjul och fyra rader samt 4096 möjliga vinstchanser.

För att kamma hem vinster i denna unika slots gäller det att få mellan två till sex matchande symboler på närliggande hjul (från vänster till höger). Rocka loss till toner av The Cult och njut av denna högvolatila spelautomat som utlovar en RTP om 96.31-96.43% beroende på vilken typ av free spins feature som är aktiverad.

På hjulen hittar du klassiska symboler som A, K, Q, J, 9 och 10, vilka genererar lägre vinster. Utöver detta finns det såklart högbetalande symboler som porträtteras av en krokodil, en reptil i burk, en skorpion samt ett lila hjärta.

Något som gör Lil’ Devil unikt är att det också finns en så kallad Devil Wild som återfinns på hjulen 2–5, samt en Angel Wild som återfinns på hjulen 3 och 4. Upp till två wilds kan uppstå med multiplikatorer om 4-12x, vilket innebär att du som mest kan få en multiplikator om 144x. Jag bör även tillägga att den sistnämnda symbolen också fungerar som en Scatter.

Personligen skulle jag säga att det är svårt att sätta fingret på temat i denna spelautomat. De låg- och högbetalande symbolerna är försedda med ett vintageliknande utseende medan Wild-symbolerna är mer färgsprakande och detaljrika. I bakgrunden syns en gulröd himmel och en stuga som omges av vallmoblommor.

Funktioner i Lil’ Devil

Som tidigare nämnts innehåller denna slots en rad spännande och helt nya funktioner. Det är exempelvis den första spelautomaten som är försedd med BTGs nya patenterade Heartstopper™-mekanik, vilken dubblar antalet free spins-lägen från två till fyra.

För att aktivera den första free spins-funktionen gäller det att landa minst tre Scatters på en och samma spin. I samband med detta kommer du även belönas med en vinst om 6-, 20-, 50- eller 100 gånger vinsten beroende på om du lyckas få tre, fyra, fem eller sex Scatters.

Du tas sedan till en ny skärm där du har möjlighet att välja mellan två olika bonusrundor – Dynamite Lover eller Be My Angel.

Dynamite Lover

Här belönas du med 12 free spins och har möjlighet att spela med samma mekanik som i Megaways-automaterna. Med andra ord sprängs alla symboler som har bidragit till en vinnande kombination och ersätts med nya, vilket fortsätter ända tills det inte skapas några nya vinster.

Utöver detta kan så kallade Dynamite Wilds landa på det tredje och fjärde hjulet, vilka också har en multiplikator om 1x. Den ökar sedan för varje vinst.  Du kan också vinna fler free spins genom att landa minst tre nya Scatters.

Be My Angel

Här belönas du med 7 free spins och har möjligheten att spela med Sticky wilds på hjulen två, tre, fyra och fem. Lyckas du fylla ett hjul med Sticky wilds får du ytterligare spins. Gör du detta på hjulen tre eller fyra kommer de dessutom förvandlas till en Angel Wild.

Heartstopper Enhanced Free Spins

Sist men inte minst har du möjlighet att aktivera den helt nya funktionen Heartstopper Enhanced Free Spins, vilken aktiveras när du lyckas samla minst 40 hjärtan i grundspelet. Varje gång du landar två Scatters i grundspelet får du ett hjärta.

När du har lyckats samla 40 hjärtan tas du till en ny skärm och har möjlighet att välja mellan två olika alternativ – Enhanced Dynamite Lover eller Enhanced Be My Angel.

Enhanced Dynamite Lover

Samma som Dynamite Lover, med skillnaden att Dynamite Wilds startar med en multiplikator om 5x.

Enhanced Be My Angel

Samma som Be My Angel, med skillnaden att även de lila hjärtsymbolerna kan transformeras till Sticky Wilds när de landar på hjulen två och fem. Något som ökar chanserna för att fylla samtliga hjul med Sticky Wilds.

Avslutningsvis

Big Time Gaming har än en gång lyckats höja ribban och förbättra spelupplevelsen genom att introducera helt nya funktioner. För dig som föredrar högvolatila slots så måste Lil’ Devil testas!

Lil’ Devil kan spelas på Snabbis.

Kom ihåg att spela ansvarsfullt!