Slots med dubbling

För att göra din spelupplevelse än mer spännande kan du spela på slots med dubbling. I denna artikel tänkte jag därför berätta mer om fördelarna med dessa automater samt lista en handfull av dem.

Vad innebär dubblingsfunktionen? 

Numera finns det automater med en mängd olika funktioner och bonusspel. En av de mer spännande funktionerna är dubbling, vilken ger dig möjligheten att dubbla din vinstsumma vid händelse av vinst.

Den stora fördelen med denna funktion är såklart möjligheten att snabbt och smidigt dubbla din vinst. Å andra sidan riskerar du samtidigt att förlora hela vinstsumman. Med andra ord har du alltså lika stor chans att dubbla din vinst som du har att förlora den.

Än så länge är det relativt få spelautomater som är utrustade med denna funktion. Många av de slots som är försedda med dubblingsfunktionen är utvecklade av svenska Play’n GO.

Så gör du för att dubbla din vinst

Så, hur fungerar då denna funktion mer konkret? Vad är det man ska göra för att ha chansen att dubbla sin vinst?

Alla spelautomater som har denna funktion fungerar inte på exakt samma sätt. En av de vanligaste varianterna är däremot att du vid vinst ges möjligheten att gissa rätt färg på ett spelkort, d.v.s. rött eller svart. I andra varianter kan du få singla slant eller slå en tärning och gissa ifall den landar på ett jämnt eller udda nummer.

Det finns också enskilda automater som ger dig möjligheten att tre- eller fyrdubbla dina vinster. Har du lyckats dubbla din initiala vinst genom att exempelvis gissa rätt färg på ett spelkort, ges du alltså chansen att gissa färgen på ytterligare ett.

På grund av dessa moment kan funktionen även ha namnet ”gamblingfunktionen” i vissa spelautomater.

Lista på 5 slots med dubbling

Nu när du har en bättre förståelse för vad denna funktion innebär, tänkte jag dela med mig av fem spelautomater som är försedda med den:

Hugo Goal

Precis som namnet antyder kretsar denna spelautomat kring den härliga karaktären Hugo, som denna gång spelar fotboll. Trots att temat kan kännas något barnsligt för vissa är det en mycket välgjord automat som bjuder på en spännande upplevelse.

För att skapa en vinnande kombination gäller det att samla minst tre likadana symboler. Lyckas du dessutom göra detta med Hugo-symbolerna aktiveras dubblingsfunktionen, vilken är uppbyggd på ett mycket innovativt och underhållande sätt.

När funktionen väl aktiveras tas du till en ny skärm där du får agera målvakt. Välj den riktning som du tror att straffskytten kommer skjuta och försök rädda så många straffar som möjligt. Ju fler du räddar desto större blir vinsten!

Spela Hugo Goal.

Book of Dead

Book of Dead är en av Play’n GOs mest populära slots. Mycket tack vare dess välgjorda grafik och animationer i kombination med de många funktionerna och stora potentiella vinsterna. Varje gång du lyckas vinna kan du dessutom trycka på gambleknappen för att ha chansen att dubbla din vinst.

Spela Book of Dead.

Wild Blood

Om du föredrar spelautomater med vampyrtema, kommer du garanterat att gilla Wild Blood. En underhållande video slots som innehåller fem hjul, tre rader och femton fasta vinstlinjer. Vad som gör denna automat än mer underhållande är däremot möjligheten att dubbla dina vinster upp till fyra gånger.

Spela Wild Blood.

Golden Legends

I denna slots förflyttas du till antikens Kina med allt vad det innebär – guldutsmyckade statyer och avkopplande musik. Än mer spännande är såklart möjligheten att dubbla eller fyrdubbla din vinst.

När du skapar en vinnande kombination ges du två alternativ – inkassera eller gamble. Är du nöjd med vinstsumman klickar du på inkassera, men vill du ha chansen att utöka den klickar du på gamble.

Spela Golden Legends.

Sails of Gold

Sails of Gold utspelar sig på de sju världshaven och precis som namnet antyder är syftet att hitta guld. Förutom fartyg, kompasser och juveler får du även bekanta dig med en upptäckare som för tankarna till Christoffer Columbus.

Precis som i ovanstående automat kan du vid en vinst välja mellan att klicka på knappen inkassera eller gamble. Väljer du den sistnämnda får du försöka gissa rätt färg på kortet. Väljer du rätt färg kan du testa lyckan igen för att utöka vinstsumman ytterligare.

Spela Sails of Gold.

Inferno Star

Inferno Star är en titel som är framtagen av den svenska spelstudion Play’n GO. I bakgrunden vilar ett glödande hett inferno, medan spelplanen pryds av klassiska symboler såsom vattenmeloner, körsbär och citroner. Något som gör den visuellt tilltalande för dig som föredrar klassiska spelautomat.

Utöver detta innehåller Inferno Star en rad funktioner som resulterar i en spännande och underhållande spelupplevelse. Dels för nybörjare, men också för erfarna spelare!

Spela Inferno Star.

Star Joker

Precis som namnet antyder kretsar temat i denna slots kring jokrar. Likt ovanstående automat hittar du därför klassiska symboler såsom jokrar, bjällror och diverse frukter. Utöver detta kan du också njuta av Free Spins med Wild-symboler samt en rad andra funktioner som ger dig möjligheten att vinna upp till 5000x insatsen.

Spela Star Joker.

Inferno Joker

Även denna underhållande spelautomat är framtagen av Play’n GO och innehåller ett Joker-inspirerat tema. Rent visuellt sett påminner den om ovanstående titel med sina klassiska symboler, vilka bl.a. består av jokrar och frukter.

Förutom att vara visuellt tilltalande, innehåller Inferno Joker några tilltalande funktioner såsom Re-spins och multiplikatorer. Något som resulterar i att du kan kamma hem vinster om upp till 2500x insatsen!

Spela Inferno Joker.

Avslutningsvis

Där har du det – en förklaring på vad dubblingsfunktionen innebär samt en lista på fem spelautomater som är försedda med den. Förhoppningsvis har du möjlighet att prova på någon utav dem.

Bör du använda Gamble-funktionen? 

Huruvida du bör använda Gamble-funktionen eller inte är upp till dig. Den innebär såklart en risk, men kanske inte lika stor risk som många tror. Detta eftersom du endast riskerar att gå miste om vinstpengar som du inte hade sedan tidigare.

Du har alltså chans att dubbla din vinst eller också gå miste om den. En risk, som enligt mig, är värd att ta vid vissa tillfällen. Exempelvis kan det fördelaktigt att använda Gamble-funktionen när du har kammat hem mindre vinster. Har du å andra sidan kammat hem storkovan direkt, kan det vara en bättre idé att inkassera den direkt!

Glöm däremot inte att spela ansvarsfullt och tänk på att den teoretiska återbetalningen inte garanterar dig några vinster!