Slots med låg volatilitet

Jag har i en tidigare artikel redogjort för vad volatilitet i slots innebär. Om du inte är införstådd med vad detta uttryck innebär, rekommenderar jag dig att börja läsa min tidigare artikel för att sedan återkomma till denna. Här tänkte jag nämligen lista femton slots med låg volatilitet!

Därför bör du spela på lågvolatila slots

Det finns många anledningar till varför du bör spela på lågvolatila slots. Först och främst så har dessa spelautomater oftast en högre utdelningsfrekvens när det kommer till vinster. Du har alltså större chanser att vinna på dessa slots, om än mindre summor. De stora jackpotvinsterna på tusentals gånger insatsen hittar du nämligen på slots med hög volatilitet.

En annan stor fördel med lågvolatila slots och dess frekventera vinster, är att du många gånger kan avnjuta en lång spelsession även vid mindre insatser. Perfekt för dig som är nybörjare eller också vill spela för mindre summor.

Topplista: 20 slots med låg volatilitet

Nu när du är införstådd med de lågvolatila spelautomaternas fördelar, tänkte jag lista tjugo  slots med låg volatilitet:

Starburst

Starburst är ett av världens mest spelade slots. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på den härliga spelupplevelsen som levereras. Tack vare det klassiska utseendet med fem hjul och tre rader samt integrerade wild-symboler och andra spännande funktioner, har den svenska spelutvecklaren NetEnt verkligen lyckats skapa en slots som sätter ribban för andra videoslots.

Spela Starburst.

1429 Uncharted Seas

Samla din besättning, hissa seglen och ge dig iväg på ett spännande äventyr i 1429 Uncharted Seas. En minst sagt underhållande spelautomat från Thunderkick, vilka har blivit kända för att skapa slots som bjuder på förstklassig design och spelupplevelser.

Precis som namnet antyder utspelar sig denna automat på ett segelfartyg från 1400-talet. Bakgrunden består därför av en gammal karta och symbolerna av bl.a. sjöodjur, bläckfiskar och kräftor. Bland symbolerna återfinns också en sol, en måne och stjärnor.

Utöver ett visuellt tilltalande tema, erbjuder också 1429 Uncharted Seas en mängd spännande funktioner som freespins. Kasta loss och njut av 25 fasta vinstlinjer samt en generös RTP om 98,6%.

Spela 1429 Uncharted Seas.

Holmes and the Stolen Stones

Följ med detektiven Holmes och leta efter de stulna stenarna. Denna underhållande slots är framtagen av Yggdrasil Gaming och innehåller en mängd unika funktioner. Som exempel bjuds du här på hela fem progressiva jackpottar. Du kan också ta del av ett spännande bonusspel som innehåller en tickande bomb. Blir det mer adrenalinstint än så?

Holmes and the Stolen Stones består av fem hjul, tre rader och tjugo vinstlinjer. Insatserna på varje snurr kan vara mellan 2–400 kronor, vilket gör att denna spelautomat passar alla typer av plånböcker och spelare.

Spela Holmes and the Stolen Stones.

Jack Hammer 2

Jack Hammer 2 är framtagen av tidigare nämnda NetEnt. Det är en underhållande spelautomat som bygger på Marvel Comics 70-talskaraktär med samma namn. Den snygga grafiken som liknar de klassiska serietidningarna tar dig garanterat tillbaka i tiden!

Det är däremot inte bara det tilltalande temat som lockar folk till Jack Hammer 2. I efterföljaren kan du nämligen njuta av fler vinstlinjer och möjligheten att kamma hem upp till 990 000 mynt. Du hittar också tre olika Wildsymboler som garanterat förhöjer spelupplevelsen ytterligare ett snäpp.

Spela Jack Hammer 2.

Gemix

Gemix är ingen vanlig spelautomat. Istället för den klassiska utformningen med hjul och rader, är Gemix istället uppbyggd av ett rutnät om 7×7 symboler. Inte helt olikt spel som Candy Crush. Här vinner du genom att samla minst fem symboler i rad, antingen vertikalt eller horisontellt.

Med andra ord – ifall du letar efter en annorlunda spelupplevelse är alltså Gemix helt rätt spelautomat för dig!

Spela Gemix.

Cosmic Fortune

I denna Space Invader-inspirerade spelautomat har svenska NetEnt inte sparat på krutet (eller ska vi säga raketbränslet). Man har bland annat skapat ett härligt intro i högupplöst åttabitarsstil, vilket direkt för tankarna till klassiska Space Invader. Inuti spelet har man däremot satsat på detaljrika symboler och miljöer som är mycket visuellt tilltalande.

Något som också bidrar till en spännande upplevelse är den progressiva jackpotten som ständigt ökar. Utöver detta kan du under spelets gång njuta av adrenalinstinna minispel, Scatters och Wilds.

Spela Cosmic Fortune.

Guns N’ Roses

Ifall du gillar Rock N Roll så är den rafflande spelautomaten Gun N’ Roses helt rätt för dig. Precis som namnet antyder bygger den på det legendariska rockbandet med samma band, vilket syns på symbolerna som bl.a. pryds av de karaktäristiska bandmedlemmarna. I bakgrunden dånar låtar som Welcome to the Jungle, Sweet Child O’ Mine och Paradise City.

Självfallet kan du också ta del av en mängd spännande funktioner som expanderade wild-symboler, multiplikators och free spins. Greppa gitarren och dra några feta riff tillsammans med legendariska Guns N’ Roses!

Spela Guns N’ Roses.

Dazzle Me

Dazzle Me är en visuellt tilltalande slots som pryds av diamanter i olika färger och former. Utformningen på detta spel är också annorlunda eftersom de två första hjulen har tre rader, medan det tredje och fjärde hjulet och fyra rader. Det femte har fem. Något som resulterar i 76 möjliga vinstlinjer.

Denna spelautomat bjuder dessutom på en Return To Player om nästan 97%, ett free spins-läge, samt möjligheten att kamma hem en maxvinst närmare 1,5 miljoner kronor. Sammanfattningsvis är Dazzle Me ett spännande spel för dig som letar efter någonting annorlunda.

Spela Dazzle Me.

Wild Scarabs

Sist ut har vi Wild Scarabs, vilket är en relativt ny spelautomat från Microgaming. Det är en klassisk videoslot som består av fem hjul, tre rader och 243 olika vinstlinjer. Temat är inspirerat av antika Egypten, vilket syns på såväl bakgrund och symboler. Likt ovanstående slots bjuder Wild Scarabs på många spännande funktioner.

Spela Wild Scarabs.

Thunderstruck II

Thunderstruck II är en populär spelautomat från Microgaming. Precis som namnet antyder är det en uppföljare till den tidigare automaten med samma namn. Trots att Thunderstruck II har några år på nacken, är det fortfarande en populär slots med låg volatilitet.

Temat i denna automat kretsar kring nordisk mytologi, varpå du finner några välbekanta ansikten. Mjölnir, Valkyrie, Loki, Odin och Thor är alla där. Du kan också förvänta dig att hitta grafik och animationer som trots sin ålder är visuellt tilltalande.

Utöver detta är Thunderstruck II försedd med mängd olika funktioner samt RTP om 96,65%. Bland funktionerna återfinns en Thunderstruck-symbol, vilken ersätter och dubblerar en vinst. Du hittar också en Wildstorm-funktion samt två olika Free Spins-lägen med olika funktioner, däribland multiplikatorer.

Spela Thunderstruck II.

Go Bananas!

Precis som namnet antyder kretsar temat i denna automat kring apor och bananer. Spelet är utvecklat av svenska NetEnt och innehåller färgglad och detaljrik grafik, samt högkvalitativa animationer som förhöjer spelupplevelsen ytterligare.

Förutom att vara visuellt tilltalande, innehåller Go Bananas! Underhållande funktioner som Wild-symboler samt Wild Monkeys, vilka omvandlar sig själva och några intilliggande symboler till Wilds.

Spela Go Bananas!

Blood Suckers 2

Även denna titel är ganska talande för vad temat kretsar kring – blodsugande vampyrer. Likt ovanstående titel är Blood Suckers 2 framtagen av NetEnt. Automaten är också försedd med högkvalitativ grafik och animationer, vilka ackompanjeras av gastkramande funktioner.

Bland funktionerna återfinns Wild- och Scatter-symboler, Blood Rose Free Spins, Hidden Treasure Bonus Game, samt två slumpfunktioner som kan aktiveras när som helst. Något som resulterar i en minst sagt underhållande spelautomat!

Spela Blood Suckers 2.

Aloha! Cluster Pays

Aloha! Cluster Pays är en unik spelautomat som skiljer sig från traditionella slots. För att skapa vinnande kombinationer gäller det att samla kluster av likadana symboler. Nio eller fler symboler resulterar i en vinst.

Som namnet antyder är denna slots försedd med ett avkopplande hawaiianskt tema, varpå spelplanen pryds av symboler som kokosnötter, blommor, ananaser och liknande. Utöver detta är Aloha! Cluster Pays utrustad med staplade symboler, Substitution-symboler, Sticky Win Re-spins samt Free Spins.

Sammanfattningsvis bjuder denna unika spelautomat på en härlig kombination av underhållning och avkoppling. De många funktionerna höjer spänningen medan det avkopplande temat får en att drömma sig bort mot varmare breddgrader.

Spela Aloha! Cluster Pays

Sunny Shores

Precis som ovanstående titel innehåller Sunny Shores ett härligt och avkopplande tema. Bakgrunden pryds av en vacker strandscen och på spelplanen återfinns bland annat härliga frukter.

Spelet är utvecklat av Yggdrasil och håller en genomgående hög kvalitet. Förutom den tilltalande grafiken innehåller Sunny Shores 27 vinstlinjer som gäller från både höger och vänster. Utöver detta hittar du också Soliga Wilds, vilka kan expandera i upp till fyra olika riktningar.

Spela Sunny Shores.

Well of Wonders

Well of Wonders är en unik spelautomat som saknar både hjul och rader. Istället består denna slots av en magisk brunn som spottar ur sig diverse färgglada runor. För att skapa vinnande kombinationer gäller det att få minst tre likadana symboler.

När du lyckas skapa en vinnande kombination försvinner de gamla symbolerna och ersätts av nya. En process som fortsätter ända tills det inte skapas några fler vinnande kombinationer. Med andra ord kan du alltså vinna flera gånger på en och samma snurr.

Utöver detta är Well of Wonders försedd med en rad andra funktioner, däribland multiplikatorer upp till 32x, Wild-symboler samt Fe-symboler. Med andra ord en unik spelautomat som du definitivt bör testa!

Spela Well of Wonders.

Foxin Wins

Foxin Wins är en underhållande och visuellt tilltalande spelautomat från NextGen. Något som har gjort den populära hos såväl erfarna som nya spelare. Utöver de färgglada och välgjorda illustrationerna återfinns även spännande funktioner som Superbet-, Free Games- och Random Bonus funktioner.

Spela Foxin Wins.

Legend of Shangri-La: Cluster Pays

Precis som namnet antyder är Legend of Shangri-La ett så kallat Cluster Pays spel, vilket innebär att det gäller att samla kluster med likadana symboler för att vinna. Mer specifikt behövs minst nio symboler för att kamma hem en vinst.

Bland funktionerna återfinns bland annat substitution symboler, vilka omvandlas till intilliggande symboler och därigenom ökar dina vinstchanser. Du hittar även Sticky Re-Spins, Free Spins och en mängd andra funktioner!

Spela Legend of Shangri-La: Cluster Pays. 

Mermaids Millions

Om du gillar klassiska spelautomater, kommer du troligtvis att gilla Mermaids Millions. En välgjord och retro-inspirerad slots som tack vare sin grafik och illustrationer för tankarna till gamla hederliga spelautomater.

För att förhöja spelupplevelsen har man även inkluderat en Skattbonusfunktion, Free Spins och Wilds, vilka ersätter alla symboler förutom skattbonusar och spridningssymboler. Med andra ord en underhållande spelautomat som är väl värd att pröva på.

Spela Mermaids Millions.

Spinata Grande

Från den svenska speljätten NetEnt kommer denna härliga spelautomat som inspirerats av en mexikansk fiesta. Bland symbolerna återfinns därför diverse pinatas i färgglada kulörer.

Spinata Grande innehåller 40 vinstlinjer och inkluderar även funktioner som Free Spins, Colossal-Symboler samt en Mini-slot-funktion.

Spela Spinata Grande.

Bar Bar Black Sheep

I april 2016 släppte Microgaming denna uppdaterade version av Bar Bar Black Sheep. En populär spelautomat som tidigare haft tre hjul. Det som kännetecknar denna titel är de lekfulla och färgglada illustrationerna, vilka tillsammans med de många och varierande funktionerna genererar en underhållande spelupplevelse.

Spela Bar Bar Black Sheep.

Där har du det – tjugo slots med låg volatilitet. Jag hoppas att du finner dem lika underhållande som jag.

Glöm däremot inte att spela ansvarsfullt!