Spelautomater tips – tre knep för att öka vinstchanserna

Har du någonsin undrat ifall det finns några hemliga tips och tricks som du kan använda för att vinna på spelautomater? I så fall är denna artikel helt rätt för dig. Jag kommer nämligen dela med mig av tre knep som du kan använda för att öka dina vinstchanser när du spelar på slots.

Går det att manipulera slots?

Låt oss börja med att reda ut en vanligt förekommande fråga – går det att manipulera spelautomater? Det vill säga att använda sig av tekniker som gör det möjligt att kontinuerligt förutspå och kamma hem stora vinster. Många därute kommer troligtvis att påstå detta, men jag kan försäkra dig om att så inte är fallet. Det finns inget sätt att manipulera spelautomater, åtminstone inte online.

Samtliga spelautomater som går att spela online bygger på slumpen. Det går således inte att förutspå när eller hur mycket du kommer att vinna. Med det sagt så finns det däremot en handfull knep du kan använda för att åtminstone öka dina vinstchanser.

Öka dina vinstchanser med dessa tips

Om du vill öka dina möjligheter att vinna på spelautomater, kan du med fördel använda dig av nedanstående tips:

  1. Spela på slots med högst RTP 

Om du har läst min tidigare artikel ”Vilken slots vinner man mest på?”, är du troligtvis familjär med uttrycket RTP. Tillhör du däremot den skaran som inte har hört talas om denna term, tänkte jag börja med att förklara vad den betyder.

RTP är en förkortning på det engelska ordet ”Return To Player”, vilket på svenska brukar översättas till ”teoretisk återbetalning”. I korta drag används denna term för att beskriva den procentuella andelen av de satsade pengarna som en spelautomat kommer att betala tillbaka till spelare över tid.

Den teoretiska återbetalningen anges i procent, vilket innebär att dina vinstchanser ökar ju högre procent som anges. För att öka dina vinstchanser bör du således spela på slots som erbjuden den högsta teoretiska återbetalningen. Några av mina favoritsltos som har en hög RTP är:

Jackpot 6000 – upp till 98.90% RTP

Joker Strike – upp till 96.46% RTP

Blood Suckers – upp till 98% RTP

Starmania – upp till 95.79% RTP

Wolfpack Pays – upp till 97.75% RTP

Esqueleto Mariachi – upp till 93.06% RTP

The shadow order – upp till 96.98% RTP 

Jack Hammer 2 – upp till 97.10% RTP

Steam Tower – upp till 97% RTP

Dazzle Me – upp till 96.9% RTP

Gemix – upp till 96.75% RTP 

Viking Runecraft – upp till 96.70% RTP

Zombie Queen – upp till 97.67% RTP

Du bör däremot komma ihåg att den teoretiska återbetalningen är beräknad på miljontals, om inte miljardtals, spins. Allt kan således hända i det korta loppet och du är inte garanterad att vinna tillbaks, säg 97%, av dina pengar på en satsad hundralapp. Spela därför ansvarsfullt!

  1. Dra nytta av free- och extra spins 

Det må låta uppenbart, men faktum är att free- och extra spins är ett av de bästa sätten att öka dina vinstchanser på spelautomater. Genom att använda dig av välkomstbonusar som ger dig free spins kan du exempelvis ha 10, 15, 25, 50 eller till och med 100 gratissnurr att nyttja. Det vill säga lika många extrachanser att kamma hem storkovan!

  1. Avgör volatiliteten på spelautomaterna 

Att hitta slots som erbjuder den högsta möjliga teoretiska återbetalningen är däremot inte det enda du kan göra för att öka dina vinstchanser. En annan viktig faktor är att ta reda på spelautomaternas så kallade volatilitet.

Volatiliteten används framförallt för att bedöma vilken risk som det innebär att spela på en särskild spelautomat. På slots med låg volatilitet är vinsterna mer frekventa, men också mindre. På spelautomater med hög volatilitet är istället vinsterna mindre frekventa, men också större.

I slutändan är det upp till dig att bestämma ifall du föredrar spelautomater med låg eller hög volatilitet. Är du villig att spela med en högre risk för att ha chansen att vinna större? Eller föredrar du att, åtminstone teoretiskt sett, vinna mindre summor mer frekvent?

Om du vill prova lyckan på en slots med låg volatilitet, kan du med fördel kika in Hotline. Testar du hellre en spelautomat med hög volatilitet kanske Book of Dead känns mer lockande. 

Avslutningsvis

Där har du det – tre knep som du kan använda för att öka dina vinstchanser på spelautomater. 

Kom däremot ihåg att spela ansvarsfullt.