Vad är Megaways slots?

Som du troligtvis är medveten om vid det här laget finns det en mängd olika typer av spelautomater tillgängliga på marknaden. En automat som verkligen har ökat i popularitet under de senaste åren, och inte minst under de senaste 12 månaderna, är de så kallade Megaways slotsen. Men vad är egentligen Megaways slots? I denna artikel ger jag dig svaret.

En introduktion till Megaways slots

Som tidigare nämnts har denna typ av spelautomat endast funnits i ett par år. Mer exakt började det hela under 2016 då den australienska spelutvecklaren Big Time Gaming släppte en automat med namnet Dragon Born Megaways.

En slots som innehöll en helt ny mekanik som skilde sig från såväl de progressiva- som icke-progressiva spelautomaterna. Och som det senare skulle visa sig – en spelmekanik som skulle förändra hur online-slots skulle formas för alltid.

Med det sagt så kvarstår dock frågan – vad är det som gör Megaways slots så unika?

I jämförelse med traditionella spelautomater som vanligtvis innehåller 5 hjul, 3 symboler och mellan 10,20 och 243 möjliga vinstlinjer, erbjuder Megaways slots ett slumpmässigt antal symboler. Som exempel kan varje hjul innehålla mellan två och åtta symboler, vilket medför att antalet möjliga vinstlinjer ökar explosionsartat. De flest Megaways automaterna erbjuder allt ifrån 46 000 till 117 000 möjliga vinstlinjer!

Så fungerar Megaways slots

Låt oss titta ännu närmare på hur mekaniken i dessa spännande maskiner fungerar. Det bästa sättet att göra detta på är att kika närmare på hjulen. Likt traditionella slots innehåller de nämligen ett antal hjul. De allra flesta Megaways automaterna består av 6 hjul, vilka däremot har ett slumpmässigt antal symboler.

Med anledning av detta finns det inget sätt att förutse vad som kommer att hända nästa gång du trycker på spinnknappen. Som exempel kanske du en gång får tre symboler på det första hjulet, två symboler på det andra hjulet och åtta på det tredje, medan du nästa gång får sju symboler på det första hjulet, fyra på det andra och två på det tredje.

Så vinner du på Megaways slots

Sist men inte minst är det viktigt att förstå hur man vinner på dessa slots. Låt oss säga att du får en vågrät vinstlinje med samma symbol på samtliga hjul, vilka uppgår till sex stycken. Då multiplicerar du enkelt 1 x 1 x 1 x 1 x 1 x 1, vilket ger dig en gånger vinsten på den linjen.

Låt oss istället leka med tanken att du får en full linje med två symboler på varje hjul. Då multiplicerar du istället 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2, vilket är lika med 64. Med andra ord får du alltså 64 gånger vinsten på den linjen.

Sammanfattningsvis innebär Megaways slots ett helt nytt sätt att spela på. Med sina hundratusentals möjliga vinstlinjer och spännande funktioner som free spins, bonusar och multipliers bjuds du på en svårslagen spelupplevelse!

Om du känner för att prova lyckan på Megaways slots, kan du med fördel kika in vårat utbud av megaways automater, här nedan finner du några exempel:

Piggy Riches

Extra Chilli

Dragon’s Fire

Montezuma

Dragon’s Luck

Raging Rhino

Monopoly

Great Rhino

Golden Leprechaun

Medusa

BeetleJuice

Mystery Reels

Rainbow Riches

Kom däremot ihåg att spela ansvarsfullt och endast för pengar som du har råd att förlora.